Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Vklopljen brezplačni print@home! Opravite nakup preko spleta in si vstopnico natisnite, kar na domačem tiskalniku. (dodatna navodila o print@home najdete tukaj).

 

STAND-OUT predstavlja

gala večer

PERPETUUM JAZZILE

 

Perpetuum Jazzile prihajajo 16. marca v Maribor, natančneje v veliko dvorano SNG Maribor. Po turneji po sosednji Avstriji in izdaji dvojnega albuma prihaja vokalna ekstaza na prvi slovenski nastop leta 2017.

Zbor je pod imenom Komorni zbor Gaudeamus ustanovil Marko Tiran leta 1983 in z njim v slovenski (jugoslovanski) zborovski prostor vpeljal nekaj novega in do takrat za tedanje čase nekaj precej neobičajnega - zabavno in jazzovsko glasbo. Zbor, ki je poleg zabavne glasbe zelo uspešno gojil tudi umetno in narodno, je v našem okolju pionirsko izvajal aranžmaje tujih avtorjev (Gene Puerling, Ward Swingle, ki je zbor tudi obiskal in delal z njim, Kirby Shaw, etc.), v osemdesetih in devetdesetih letih pa se je uveljavil zlasti s priredbami umetniškega vodje Marka Tirana, ki jih pred njim v Sloveniji za zbor praktično ni pisal nihče drug, in sicer Ko boš prišla na Bled, The Man I love, Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves), The Summertime, The Night in Tunisia, Mas Que Nada, The Girl from Ipanema, Amor em Paz, Corcovado, Like a Lover, jazzovski Venček pivskih (slovenske narodne), Jedno popodne, Africa, Avsenik Medley, ABBA, True Colors .... in še mnoge druge iz zakladnice slovenske in svetovne glasbene literature. Zbor se je leta 1999 preimenoval v Perpetuum JazzileKo boš prišla na Bled (1999)
Pozabi, da se ti mudi (2003)
As ... (2004)
Čudna noč (2006)
Africa (2009)
Perpetuum Jazzile Live (2009)
Vocal Ecstasy (2012)
Thank you for the music (2013)
THE SHOW, LIVE IN ARENA (2014)


Obeta se nam nepozaben koncert, saj Perpetuum Jazzile spremlja publika različnih generacij. Senzacionalen in evforičen nastop pripelje gledalce do sijajne atmosfere, ki na trenutke spominja celo na rock koncert. Ne zamudite edinstvenega koncerta, 16. marca ob 20h v veliki dvorani SNG Maribor.Odgovorni organizator prireditve:

IZSTOPAJ d.o.o.

Ulica Slovenske osamosvojitve 2

2000 Maribor

Zemljevid
  • SNG Maribor

    Slovenska ulica 27
    2000 Maribor

    Slovenska%20ulica%2027%2C%202000%20Maribor%2C%20Slovenia