Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

Posle kratkog odmora, Brejkersi ponovo na bini!* Beograjski carji rokenrola se z neuničljivo frontmanovsko pojavo Canetom na čelu vračajo v Šiško, kjer so pred dvema letoma priredili vrhunsko zabavo ob promociji albuma Sirotinjsko carstvo.

Moramo res še predstavljati Partibrejkerse? Ikone balkanske glasbene scene so v skoraj 40 (!) letih obstoja poskrbeli za nepozabne himne in hite Jugoslavije, kot so “Hoću da znam”, “Kreni prema meni” in “1000 godina”. Odigrali so izjemno število koncertov, vključno z zgodovinskim mejnikom, povojnima povratniškima koncertoma v Novem Sadu in na beograjskem Tašmajdanu, ter enim zanje najpomembnejših trenutkov njihove kariere, nastopom s Chuckom Berryjem v Zagrebu. S svojim intenzivnim blues rockom in aktivistično držo pa so se v glasbeno zgodovino naše regije zapisali kot čiste legende in bend, ki bi ga moral vsak od nas videti vsaj enkrat v življenju.

Zaključimo naj z besedami Radia Študent ob prejšnjem obisku Partibrejkersov v Šiški: “Partibrejkers so še vedno to, kar so vedno bili, bend, ki je ostal zvest samemu sebi in ni nikoli stopil na stran tistih, ki so in skušajo narediti naša življenja bedna in mizerna, ter debela tri desetletja brezkompromisno kljubuje brezumju vsakdana z zavedanjem, da je treba tudi dober rock’n’roll žur ozavestiti in mu dodati družbeno angažiran podton.”

*Po krajšem premoru, Brejkersi spet na odru!

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana

Zemljevid
  • Kino Šiška

    Trg prekomorskih brigad 3
    1000 Ljubljana

    Trg%20prekomorskih%20brigad%203%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia