Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PO SPLITU IN ZAGREBU ŠE LJUBLJANA: OKTOBRA PRIHAJA V SLOVENIJO MUZIKAL NAŠA BILA ŠTORIJA!

V GLAVNIH VLOGAH ZVEZDNICA SEVERINA IN GORAN KARAN, KI JE Z NENADOM NINČEVIĆEM AVTOR MUZIKALA

V IGRALSKI IN PEVSKI ZASEDBI TUDI DANIJELA, GIULIANO, TEDI SPALATO, STEFAN KOKOŠKOV IN DRUGI PRIZNANI HRVAŠKI GLASBNIKI IN GLEDALIŠKI IGRALCI

NAŠA BILA ŠTORIJA

PREMIERA MUZIKALA V SLOVENIJI

Petek, 27. oktober 2017 ob 20.00,  HALA TIVOLI – LJUBLJANA

 

Severina, Goran Karan, Giuliano, Danijela Martinović, Tedi Spalato, Stefan Kokoškov, Mirella Meić in Zorica Bučić so impresivna igralska in pevska zasedba, ki bo brez dvoma na avtentičen način pričarala znani splitski značaj, miselnost in humor ter občinstvo skozi zgodbo o prepovedani ljubezni popeljala nazaj v Split 70-tih let prejšnjega stoletja, kjer se odvija ljubezenska zgodba Naše bile štorije. Pod muzikal, v katerem sodeluje več kot 20 vrhunskih hrvaških glasbenikov, sta se podpisala Nenad Ninčević in Goran Karan, vlogo glasbenega producenta in aranžerja pa je v svoje roke prevzel Nenad Šiškov.

Po hrvaški premieri v Splitu in Zagrebu, prihaja muzikal jeseni tudi v Slovenijo. Slovensko premiero bo muzikal doživel 27. oktobra v Dvorani Tivoli v Ljubljani, kjer bodo nastopile vse zvezde Naše bile štorije.  

V osnovi gre za scensko-glasbeni projekt, v dveh aktih, ki skozi dramsko delo in romantično zgodbo pripoveduje o ljubezni mladega para, celotno dogajanje pa je umeščeno v začetek sedemdesetih let prejšnjega stoletja.  

Naša  bila  štorija  je zasnovana na scenariju večkrat nagrajenih avtorjev, Gorana Karana in Nenada Ninčevića, ki pa jo je v obliki koncerta in muzikla oživela režiserka Nina Kleflin. Za prodkucijo projekta je bila zadolžena diskografska hiša Scardona, ki je hkrati izdala tudi album z vsemi 17 skladbami, ki so jih odpele največje zvezde hrvaške glasbene scene. Album je požel izreden uspeh, saj je dolgo časa kraljeval na samem vrhu lestvice najbolj prodajanih albumov na Hrvaškem.

Z ‘Našo bilo štorijo’ se vračamo v Split 70-tih let, in spremljamo, kako se mladi par, nedolžno in otročje zaljublja ter prvič odkriva čare ljubezni, kot tudi kako zelo boli zlomljeno srce.

Duje (Goran Karan) je mladi up Hajduka, pred katerim je tekma njegovega življenja – tako tista na nogometni zelenici, kot tudi življenjska. Duje ljubi lepo Ane (Severina), hči direktorja Vinka (Stefan Kokoškov), ki zaradi spora med dvema družinama ne želi niti slišati za Duja. Ana in Duje tako morata za svojo ljubezen pretrpeti vzpone in padce, grde poglede in žaljivke, vendar kljub vsemu ne obupata in se za svojo ljubezen borita do konca, kot to pravi tudi moto muzikla:  Sve ča ljubav složi,  nije grij...

 

Pesmi iz muzikla pa, četudi sledijo delu zgodbe, odlično delujejo tudi samostojno, nekatere od njih so tako že več kot uspešno osvojile radijske valove in širše občinstvo. Velik potencial muzikla je nemudoma pritegnil pozornost medijev in občinstva, ne samo na Hrvaškem, temveč v celotni regiji. Tako je tudi uvodni singl ‘Sta je svit’, duet Severine in Gorana Karana, čez noč osvojil radijske valove in se v prvem tednu predvajanja plasiral na tretje mesto nacionalne top liste.  Sijajen aranžma Nenada Šiškova poslušalca vodi v neko drugo, pravljično dimenzijo, v kateri je mogoče prav vse. Zato lahko brez dvoma povemo, da je Šiškov, ki se podpisuje pod aranžma vseh 16 pesmi muzikla, uspel preseči vse, kar te dni poslušamo v radijskih etrih, hkrati pa je ustvaril skladbo, ki pritiče Disneyjevim pravljicam.

Občinstvo hrepeni po pozitivnih zgodbah, ki jih opominjajo, da ljubezen lahko premaga vse, in prav to je tudi bistvo ‘Naše bile štor’je’. Mediji sosednjih držav tako spremljajo dogajanje okrog muzikla in nestrpno čakajo na naslednji korak naših kreativcev.

Sta je svit: https://www.youtube.com/watch?v=LPPm2avJvjs

Manta me ljubav: https://www.youtube.com/watch?v=t3mvuMLiTAo

Štorija: https://www.youtube.com/watch?v=vz9Utr272Cw

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper

Oglas, promocija, partnerji