Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PRILJUBLJEN NA VSEH PETIH CELINAH ZARADI SVOJE MULTIKULTURNOSTI IN TRANSVERZALNOSTI
 
EDEN NAJBOLJ VPLIVNIH IN SOCIALNO ANGAŽIRANIH KANTAVTORJEV V SVETOVNEM MERILU

PO VELIKEM USPEHU BALKANSKE TURNEJE S KONCERTI V BUDIMPEŠTI, LJUBLJANI, ZAGREBU, BEOGRADU, SOFIJI IN SKOPJU

LJUDSKA GLASBENA IKONA SE VRAČA V ITALIJO
Z NOVIM, IZJEMNIM ŠOVOM

MANU CHAO
“La Ventura”

V PETEK, 27. JUNIJA 2014
TRST – BRIŠČIKI

Odprtje prireditvenega prostora ob 15:00, začetek koncertov ob 17:00

Dobre novice za vse evropske fane Manu Chaa. Po napovedanem koncertu na Roskilde Festivalu na Danskem (najstarejši in najpomembnejši evropski glasbeni festival, drugi po obsegu po festivalu Glastonbury) in na valu velikega povpraševanja, prihaja druga etapa njegove nove, navdušujoče turneje: v petek, 27. junija v Trstu na prireditvenem prostoru v Briščikih, kjer se vsako leto na polovici julija mesta odvija najpomembnejši balkan festival italijanskega polotoka.  
Ljudska glasbena ikona bo predstavila v Italiji svoj najnovejši šov po zmagoslavnem uspehu lanske italijanske turneje, ko si je trojico koncertov ogledalo 60.000 ljudi, in po balkanski turneji, ki se je leta 2011 in leta 2013 dotaknila Budimpešte, Ljubljane, Zagreba, Beograda, Sofije in Skopja.
V Trstu bo zaživela velika ljudska »fešta«: prireditveni prostor bo odprt ob 15.00, ko bo začel sprejemati na tisoče gledalcev vseh starosti iz cele Italije in Evrope, koncerti pa se bodo pričeli ob 17.00  s spremljevalnim programom, ki bod najavljen v prihodnjih tednih.  

Francosko španski kantavtor, eden najbolj vplivnih in socialno angažiranih v svetovnem merilu, priljubljen po vsem svetu, od Južne Amerike do Avstralije, bo nastopil s svojim najnovejšim projektom “La Ventura”. Z njim bodo stopili na oder njegov dolgoletni basist Jean Michel Gambeat, super kitarist Madjid Fahem in bobnar David Bourguignon. Prodaja vstopnic (20 evrov) za edinstveni šov se bo pričela danes od 12.ure na Ticketone.it, v soboto, 5. aprila od 12.ure pa na prodajnih mestih Ticketone in v mednarodnih mrežah Eventim.si, Eventim.hr in OeTicket.com  

Tržaški koncert, senzacionalni uvod v festival balkanske glasbe, ki bo na sporedu na polovici julija meseca na prireditvenem prostoru v Briščikih, prireja Društvo Drugamuzika s pokroviteljstvom Občine Zgonik, s sodelovanjem Dežele FJK in Azalea Promotion. Dogodek spada v turistično pobudo “Music & Live”, s katero TurismoFVG ponuja brezplačno vstopnico za koncert osebam, ki bodo rezervirale nočitev v enem od hotelov, penzijonov, turističnih kmetij in b&b v deželi FJK, ki sodelujejo pri promociji.


MANU CHAO - BIOGRAFIJA
GLOBALNI DRUŽBENI AKTIVIST ...
Manu Chao je eden najvplivnejših, spoštovanih in priljubljenih svetovnih glasbenikov zadnjih desetletij. Navdihujejo ga ljudje, ulice in lokalne scene različnih dežel in narodnosti. Njegov poseben in prepoznaven glasbeni izraz zaznamuje neobremenjeno prepletanje punka, skaja, reggeaja, rocka, latina, raija pa tudi šansona, popularnih ljudskih in borbenih pesmi ter ritmov in zvokov sveta, z besedili, odpetimi v različnih jezikih – angleškem, španskem, francoskem, portugalskem, italijanskem in še kakšnem, pogosto združenih v eni pesmi. Rdeča nit njegovega delovanja je neomajna želja po ustvarjanju solidarnega, bolj pravičnega in boljšega sveta tudi z glasbo. Manu Chao je sinonim za neposreden, borbeno energičen, ozaveščen pa tudi optimističen, pozitiven in barvito zabaven multikulturni rock.
 
IZJEMEN GLASBENIK
Manu Chao je postal znano ime alternativne scene leta 1987, ko je z bratom zbral Mano Negra, največji francoski rock bend, ki je zaslovel po vsem svetu. Po razpadu skupine leta 1995 je Manu Chao nadaljeval uspešno samostojno glasbeno pot,ki jo je kronal z milijonskimi prodajami albumov Clandestino,Próxima Estación: Esperanza s skupino Radio Bemba Sound System, Sibérie m'était contée in La Radiolina, številnimi glasbenimi priznanji ter odmevnimi sodelovanji z drugimi glasbeniki in filmskimi umetniki. Zadnja leta ves čas veliko nastopa, njegovo priljubljenost pa potrjujejo stotine tisočev obiskovalcev koncertov na vseh celinah, ki uživajo v eruptivni energiji glasbenega kolaža hitrih ritmov, hipnotičnih plesnih vibracij, nalezljivih melodij ter cenijo resnično iskrenost tega velikega glasbenika s sporočilom.