Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Laibach, 30. 6. 2017 ob 21:00 uri

v sklopu Subart festivala vas vabimo na koncert daleč najbolj avantgardne zasedbe pri nas - LAIBACH!

___________________________________________________

Laibach so 37 let po svojem nastanku mednarodno najbolj priznana glasbena skupina, ki izhaja iz nekdanjih komunističnih držav vzhodne oziroma srednje Evrope, ter je ena najskrivnostnejših oziroma preroških, a tudi najpristnejših skupin. Ustanovljena je bila v letu Titove smrti v industrijskem mestu Trbovlje, v tako imenovanem revolucionarno-rdečem predelu Slovenije. Laibach je dosledno nasprotoval vsakemu etiketiranju ter še vedno zavrača oznake, kot so "rock", "pop", "techno" ali "industrijski". Avgusta 2015 so kot prva takšna skupina nastopili v nedostopni Severni Koreji, samotarski garniziji, znani po vojaških koračnicah, množični gimnastiki in hvalnicah velikemu voditelju ter kljubovalnemu upiranju zahodni popularni kulturi.

O njih je bilo posnetih več dokumentarnih filmov in knjig, med njimi tudi dva celovečerna filma (Predictions of Fire režiserja Michaela Bensona ter Victory Under The Sun režiserja Gorana Gajiča). Drzna glasba Laibachov je obogatila tudi več gledaliških produkcij, zaslediti pa jo je mogoče tudi v nekaterih velikih hollywoodskih uspešnicah (Spiderman I, Blair Witch Project, Iron Sky ter v seriji Alias).

Skupina, ki še vedno živi in ustvarja v Ljubljani, je do danes nastopila že na več kot 1000 koncertih po vsem svetu ter prodala preko milijon albumov. Za svoje delo je poleg številnih izjemnih kritik prejela tudi več nagrad in priznanj, med njimi priznanje Zlata ptica, viktorja za posebne dosežke na področju medijske in popularne kulture ter nagrado mesta Ljubljane za izjemne ustvarjalne dosežke doma in v tujini.