Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

 V letu 2017 se nam obeta »oktobrska revolucija«, saj bodo Pankrti svojo  40. obletnico, revolucionarno obeležili z velikim koncertom v Areni STOŽICE,na Petek, 20. oktobra , kjer se jim bodo pridružili posebni gosti.


Pankrti so svojo glasbeno pot začeli pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste. V tem času so ena za drugo  nastajale mnoge provokativne pesmi kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka, katerim so kasneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan , Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.


Pankrti  so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju,ter se zavedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlado, kot starejšo generacijo.

Pankrti veljajo za največjo punk skupino vseh časov za Železno zaveso.

O njih je bil posnet dokumentarni film Dolgcajt po istoimenski plošči. Leta 2007 jim je  Slovenski muzej novejše zgodovine priredil enomesečno fotografsko razstavo, kar se je zgodilo prvič v Sloveniji, da je katera  glasbena skupina dobila svojo razstavo v tem muzeju.

Večkrat  so nastopili v legendarni Hali Tivoli in jo vsakič takoj razprodali, nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici leta 2007.


CENEJŠE VSTOPNICE od 22 eur so na voljo V PREDPRODAJI na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

 Odgovorni organizator prireditve

Zavod Nostalgija

Mesarska 22

1000  Ljubljana

Video
Zemljevid
  • Dvorana Stožice

    Vojkova cesta 100
    1000 LJUBLJANA

    Vojkova%20cesta%20100%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia

Oglas, promocija, partnerji