Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

Gibonni je ime, ki je v svetu glasbe sinonim za dovršeno kvaliteto in vrhunske glasbene dosežke, kar dokazuje tudi z novim albumom Familija, ki ga ustvaril skupaj z Oliverjem Dragojevićem.

Zlatan Stipišić – Gibonni se je rodil v Splitu. V mestu, kjer se je začela njegova zgodba o uspehu, ki je sčasoma postala prava pravcata pravljica na hrvaški glasbeni sceni. Že skoraj dve destletji uspešno združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna. Gibonni je dobitnik kar 30 Porinov, največjih glasebnih priznanj, s svojim odličnim delom pa povsem upravičuje podatek izpred nekaj let, ko je Los Angeles Times umetnika uvrstil med 15 najbolj obetajočih glasbenikov na svetu iz ne-angleško govorečega tržišča.

In letošnjo jesen bo Gibonni popestril tudi »štajerski« publiki, 27. oktobra namreč prihaja na Štuka, ki slovi po eni najboljši koncertnih dvoran v Sloveniji, s tem pa se odpira tudi že 32. sezona dogodkov na tej legendarni lokaciji.

 

Diskografija:

1986 (OSMI PUTNIK) Ulična molitva, Jugoton

1987 (OSMI PUTNIK) Glasno, glasnije, PGP RTB

1988 (OSMI PUTNIK) Drage sestre moje… nije isto bubanj i harmonika, PGP RTB

1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records

1993 Noina arka, Croatia Records

1994 Kruna od perja, Croatia Records

1995 Koncert (live album), Croatia Records

1996 Ruža vjetrova, Croatia Records

1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records, s.i.n.

1999 24 karata / 18 Velikih, Croatia Records

2001 Mirakul, Dallas Records

2001 HTisdn Millennium Koncert (DVD, live album), Dallas Records

2003 Svi moji punti kad se zbroje (box set), Dallas Records

2004 Kolekcija (CD1 - Sa mnom ili bez mene; CD2 - Noina arka; CD3 - Kruna od perja; CD4 - Ruža Vjetrova; CD5 - Koncert), Croatia Records

2004 ZG Mirakul live (DVD, live album), Dallas Records

2006 The Platinum collection , Croatia Records

2006 Unca fibre, Dallas Records

2007 Gibonni koncert / Live collection, Croatia Records

2007 Acoustic/Electric (live album), Dallas Records

2008 Acoustic/Electric (live album) (christmas edition), Dallas Records

2008 Acoustic/Electric (live album) (Slovenian edition), Dallas Records

2010 Toleranca, Dallas Records

2013 20th Century man

 

POVEZAVE:

- http://gibonni.com/

- https://www.facebook.com/Gibonni-international-page-143592185850269/

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Zavod Štuk

Gosposvetska cesta 83

2000 Maribor

Zemljevid
  • Klub Štuk

    Gosposvetka cesta 83
    2000 Maribor

    Gosposvetska%20cesta%2083%2C%202000%20Maribor%2C%20Slovenia