Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

Johannes Passion | J.S.Bach

“Pasijon po Janezu”

 

prof. Erwin Ortner 

WISE Consort (Dunaj, Avstrija)

Arnold Schönnberg Chor (Dunaj, Avstrija)

 

(14.4.2017 - Unionska dvorana)  

 

V Unionsko dvorano Ljubljana prihaja Velikonočna mojstrovina J.S.Bacha izvedena z Dunajskim orkestrom, zborom in mednarodnimi solisti, ki so center svojega umetniškega delovanja našli na Dunaju.

 

Pasion po Janezu skladateljskega velemojstra J.S. Bacha je starejši izmed dveh v celoti ohranjenih pasionov. Premierno izveden 7.4.1724  na Veliki petek v cerkvi sv. Nikolaja.  in napisan v prvem letu službovanja J.S.Bacha v Leipzigu. 

 

Izvajalci:

Dirigent: Erwin Ortner

Orkester: WISE Consort

Zbor: Arnold Schönnberg Chor 

 

Evangelist: David Jagodic

Jezus: Matia Meić

Sopran: Cigdem Soyarslan Yararbas

Alt: Flaka Goranci

Tenor: Aco Biščević / Martin Piskorski

Bass: Stefan Hadžić 

 

Zbodba pasiona po Janezu se odvija po Zadnji večerji na Veliki četrtek in s pripovedovanjem 4 glavnih oseb (Evangelista, Jezusa, Petra in Pilatusa) v spremljavi verjetno najlepših zborovskih motetov in samostojnih arij sledi Jezusovi poti do smrti na križu in se zaključi s polaganjem Jezusovega trupla v grob. 

 

Koncert je zmes mladih solistov, ki vsi žanjejo mednarodne uspehe po opernih in koncertnih hišah po vsem svetu in modrostjo in izkušnjami dirigenta prof. Erwina Ortnerja, dolgoletnega sodelavca letos preminulega Nikolausa Harnoncourta, rednega profesorja na Dunajski akademiji ter prejemnika mnogih mednarodnih priznanj, med njimi tudi slovitega Grammya za zborovsko glasbo z njegovim zborom Arnold Schönnberg Chor, ki bo med izvajalci v Ljubljani. 

Nenazadnje ne gre pozabiti na WISE Consort (Wien International Soloist Ensemble), ki je ansambel za staro glasbo in sestoji iz mladih, večkrat mednarodno nagrajenih solistov in v srednji evropi velja za vzhajajočo zvezdo sestavov, ki izvajajo staro glasbo. 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

PJAGODIC d.o.o.

Šenturska Gora 13

4207 Cerklje na Gorenjskem

Zemljevid
  • Dvorana Grand hotela Union

    Miklošičeva 1
    1000 Ljubljana

    Miklo%C5%A1i%C4%8Deva%20cesta%201%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia

Oglas, promocija, partnerji