Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Legendarni bosanski pevec, kralj sevdaha kot ga radi imenujejo, Halid Bešlić, bo februarja 2012 končno nastopil na kar treh koncertih v Sloveniji. Ob gostih, prav tako legendarni pop zasedbi Crvena jabuka (odigrali bodo tudi samostojen celoten koncert), ga bomo lahko videli v soboto, 18. 2. 2012 ob 20.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v petek, 24. 2. 2012 ob 20.00 v Rdeči dvorani v Velenju, dan za tem, v soboto, 25. 2. 2012 ob 20.00 pa v Festivalni dvorani v Mariboru. Na vsakem koncertu bo vsem kupcem vstopnic podaril zgoščenko z izborom njegovih največjih uspešnic, poleg tega pa bosta na njih ekskluzivno dve povsem novi skladbi, ki ju bomo lahko slišali tudi na koncertih po Sloveniji!

Vsekakor se obeta vrhunski večer za vse ljubitelje prave bosanske glasbe, tako na področju narodno-zabavne kot tudi popularne glasbe. Vsi koncerti predstavljajo ekskluzivne nastope Halida Bešlića pred izidom nove plošče, na koncertih pa boste lahko poleg njegovih, že ponarodelih uspešnic, lahko slišali tudi nekaj novih skladb iz njegove bogate glasbene kariere. Seveda pa boste lahko uživali tudi v glasbi Crvene jabuke in vseh njihovih največjih ljubezenskih baladah!

Halid Bešlić, rojen 20. novembra 1953 v zaselku Vrabci (BiH), je že od malih nog ljubil glasbo in se udejstvoval na številnih glasbenih odrih. Po odsluženem vojaškem roku kar 6 let nastopal na najbolj prestižnih sarajevskih lokacijah in drugje. Bogat glasbeni opus, v okviru katerega je posnel kar 17 plošč, je pričel leta 1979, ko je izdal prvo ploščo singlov. Že ta ga je lansirala na tedaj jugoslovansko glasbeno sceno, ki ga je hitro vzela za svojega, posnel pa je tudi 2 plošči v živo. Njegovemu slovesu ustreza tudi dejstvo, da je prodal plošče v milijonskih nakladah, kar ga umešča med rekorderje na sceni nekdanje skupne države. Za sabo ima tudi na tisoče nastopov po vsem svetu. V okviru teh je nastopil na vsaj 500 koncertih humanitarne narave, tako v času agresije v BiH (1992-95) kot tudi kasneje. Kot vrhunski glasbeni umetnik v svoji zvrsti je prejel tudi številne glasbene nagrade in priznanja, in je član Združenja glasbenikov BiH. Vsak koncert je zanj vreden posebne pozornosti in ljubezni, in še posebej zaradi tega ga njegovi oboževalci še posebej radi slišijo v živo! Njegova glasba pa je tudi v nekaj filmih: »Gori vatra« (2003), »Kod amidže Idriza« (2005), »Armin« (2007) … Nastopil pa je tudi v filmu »Karaula« kot pevec narodne glasbe.

Leta 2009 je imel hudo prometno nesrečo, a na veliko srečo - in tudi zadovoljstvo svojih oboževalcev -, je po njej odlično okreval in se podal na koncertne odre! Tako je – med drugim – tudi kar dvakrat napolnil zagrebško Areno, ob njem pa so nastopili tudi Crvena jabuka z legendarnim pevcem Žero ter sloviti igralec Enis Bešlagić, ob Halidu pa je leto prej prav tako v Areni zapela tudi ikona progresivne pop glasbe, Massimo!

Danijela Martinović je pred letom dni z duetom “Zarobljenik uspomena”, ki ga je zapela skupaj z legendarnim Halidom Bešlićem, napovedala svoj trenutno aktualni album "Unikat". Avtor glasbe za skladbo ‘Zarobljenik uspomena’ je Petar Grašo, besedilo je napisal Fahrudin Pecikoza, pod nov aranžma pa se podpisuje Samir Kadirić, dolgoletni Halidov sodelavec. Videospot za skladbo 'Zarobljenik uspomena' je bil premierno in istočasno predstavljen v štirih državah – na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Sloveniji sredi januarja 2012.

CRVENA JABUKA

Mojstri ljubezenske poezije, legendarni sarajevsko-zagrebški bend Crvena jabuka,  ga na celotnem območju nekdanje skupne države odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev. Z večnimi hiti, kot so »Nekako s proljeća«, »Zovu nas ulice«, »To mi radi«, »Ima nešto od srca do srca«, »Sviđa mi se ova stvar« in številnih drugih se boste lahko spomnili vročih poletnih dni in se objeli s prijatelji v morju spominov. Ko se bo nekega dne izbiral najbolj romantičen bend, odločitev ne bo težka. V 25. letih je Crvena jabuka na svojih dvanajstih studijskih albumih posnela več kot 100 pesmi, katerih skupna rdeča nit je – ljubezen.

 

Cena vstopnice na dan koncerta: 23€

Zemljevid
  • Festivalna dvorana Lent

    Loška ulica 13
    2000 Maribor

    13%20Lo%C5%A1ka%20Ulica%2C%20Maribor%202000%2C%20Slovenia