Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

NAPREDNO ISKANJE

location

category

Podrobnosti dogodka

Ghostpoet, dvakratni nominiranec za nagrado Mercury, izjemen pesnik in glasbenik, ter sodelavec izvajalcev, kot so Massive Attack, The Streets in Micachu, s “fantastičnim novim albumom” (Clash) prvič prihaja v Ljubljano.

Glasba Londončana Ghostpoeta bi ob lebdeči milini instrumentalnih podlag in prepoznavno umirjenem glasu morda delovala že skoraj preveč ležerno, če je glasbenik ne bi tako prefinjeno oplemenitil s pronicljivimi pesniškimi opažanji po eni strani, po drugi pa z doživetim podajanjem osebne in družbene viharnosti, ki jo je čutiti v svetu 21. stoletja, v svetu na prelomu. Nič presenetljivega za mladeniča, ki rad z nasmeškom pove, da se je že s šestimi leti zavedel minljivosti življenja.

Opojna urgentnost enega najbolj vitalnih glasbenih izrazov na Otoku dandanes vleče vzporednice z znamenito bristolsko triphop sceno, katere veljaka Massive Attack sta že večkrat sodelovala prav z Ghostpoetom, cenijo pa ga seveda tudi širše. Poleg nominacij za prestižno britansko glasbeno nagrado mercury v letih 2011 in 2015 to izkazujejo tudi sodelovanja z imeni, kot so Micachu (Micachu & The Shapes), The Streets, Mélanie De Biasio in Paul Smith (Maxïmo Park).

Ob prvem obisku Slovenije nam bo Ghostpoet, ki si založbo med drugim deli s preteklimi Šiškinimi gosti Pixies, Editors in Enter Shikari, predstavil svojo avgusta izdano četrto ploščo, po mnenju revije Q celo njegovo najmočnejšo do zdaj. Križanec urbane poezije, post-rock širine in tuhteče elektronike, poimenovan Dark Days + Canapés, je navdušil tudi Mojo, AllMusic in DIY Magazine ter nas, zato že nestrpno pričakujemo februar.

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana

Zemljevid
  • Kino Šiška

    Trg prekomorskih brigad 3
    1000 Ljubljana

    Trg%20prekomorskih%20brigad%203%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia