Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

FFC prihaja v Ljubljano 22. 4. 2017: Samo Petje bo poskušal postati prvi FFC-prvak v dveh kategorijah,

Mladen Brestovac in Luka Jelčić pa bosta poskušala ubraniti pas


Po dveh letih premora se Final Fight Championship z velikim zadovoljstvom vrača v glavno mesto Slovenije – Ljubljano. FFC je svoj zadnji od štirih dogodkov, ki so potekali v tem mestu, priredil aprila 2015, ko sta bili glavni zvezdi dogodka Igor Pokrajac v delu MMA in Samo Petje v kickboksu. Dogodek FFC 29 bo potekal 22. aprila v veliki dvorani Tivoli, za to posebno priložnost pa je organizator sestavil zelo kakovosten seznam borcev, ki vključuje nekaj zelo zanimivih borb za ubranitev pasu FFC-prvaka.

 

Zvezda dogodka bo eden najboljših evropskih kickboksarjev in najboljši slovenski borec – Ljubljančan Samo Petje. Po spektakularnem nastopu v Atenah (FFC 28), kjer se je na najimpresivnejši možen način maščeval za najtežji poraz v karieri, se je FFC-prvak odločil in lestvico dvignil na za zdaj še nevideno raven. V prvem takšnem dvoboju v zgodovini Final Fight Championshipa bo Samo Petje poskušal osvojiti pasova v lahki kategoriji do 70 in velter do 77 kilogramov. Slovenec bo v kategoriji prekrižal rokavice z Eyevanom Danenbergom, ki je prav tako prvak FFC-ja. Če bo uspel nadvladati Danenberga, bo Petje postal prvi FFC-prvak z dvema pasovoma. Odličen nastop Danenberga v Atenah, ko je z nokavtom ubranil pas v borbi proti Ivanu Biliću, pa je dokaz, da bomo v Tivoliju priča pravi vojni teh dveh nokavtorjev.

»Spremljevalni« dogodek prinaša obračun najboljšega hrvaškega in najboljšega bosansko-hercegovskega težkokategornika. Nedotakljivi FFC-prvak v težki kategoriji Mladen »The Scorpion Sting« Brestovac bo pas poskušal ubraniti v borbi z legendarnim Dževadom »BH Machine« Poturkom. Brestovac je že nekaj let eden najboljših kickboksarjev na svetu, leta 2016 pa je napadel pas najboljšega med najboljšimi – Ricca Verhoevena. Na drugi strani ringa v Tivoliju bo stal polfinalist tekmovanja K-1 WGP in človek, ki je premagal Daniela Ghita, Sergeija Lascenka in Melvina Manhoefa. Absolutna bosansko-hercegovska borilska legenda verjame, da je v njegovih pesteh še dovolj smodnika, in bo prav v borbi proti Brestovcu poskušal doseči največji uspeh v karieri od uvrstitve v polfinale tekmovanja K-1 WGP-ja.

V dvoboju dveh brezkompromisnih borcev bo Slovenec Aleksander Stankov v dvoboju srednje kategorije do 85 kilogramov rokavice prekrižal z Avstrijcem Renejem Wimmerom. Glede na brezkompromisen slog obeh borcev bi lahko bila ta borba ena izmed poslastic večera.

Za zdaj je znanih le nekaj borb v programu MMA. FFC-prvak v lahki kategoriji in član slavnega SBG-ja iz Dublina, Luka Jelčić (9-2), bo prvič v karieri branil svoj pas proti nevarnemu Moldavcu in članu Bellatorove skupine Valeriuom Mirceaom. Jelčić je na FFC-ju 27 v Zagrebu ekspresno nadvladal Italijana Danila Belluarda in se okitil s FFC-jevim »zlatom«. V Tivoliju bo rokavice prekrižal z mladim, a zelo izkušenim Moldavcem Mirceaom (13-4), kar bo eden od njegovih najtežjih izpitov v karieri.

V eni od poslastic večera FFC Futures se bo prvak iz leta 2014, Slovenec Tilen Kolarič (3-2), spopadel z nekdanjim FFC-prvakom v lahki kategoriji in članom slavnega Allstars Gyma iz Stockholma, Ahmedom Vilo (5-1), v dvoboju peresne kategorije. Kolarič je en največjih slovenskih MMA-upov, ki nas je vse navdušil leta 2014, ko je slavil v seriji FFC Futuresa v zelo zahtevni konkurenci. Po neuspešnem debiju proti Danilu Belluardu bo Kolarič poskušal popraviti vtis pred svojo publiko proti nevarnemu borcu iz Bosne in Hercegovine.

 


FFC 29 – Ljubljana

KB:

Samo Petje (SLO) proti Eyevanu Danenbergu (NIZ), 77 kg – title match

Mladen Brestovac (HRV) proti Dževadu Poturku (BiH), HW – title match

Donegi Abena (NIZ) proti Danielu Lentieu (FRA), HW

Aleksander Stankov (SLO) proti Reneju Wimmerju (AUT), 8 kg

Strahinja Denić (SRB) proti Budimirju Bajbiću (BiH), 85 kg

 

MMA:

Luka Jelčić (HRV) proti Valeriuju Mirceauju (MOL), 70 kg – title match

Tilen Kolarič (SLO) proti Ahmedu Vili (BiH), 66 kg

Ivan Erslan (HRV) proti Ivici Tadijanovu (HRV), 93 kg

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

TEMMA-X D.O.O.

Grablovičeva ulica 1

1000 Ljubljana

Oglas, promocija, partnerji