Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

 • Extra LIFE

 • Extra Life je osnovna glasbena dejavnost Charlieja Lookerja, pevca, kitarista in skladatelja, ki je v newyorškem eksperimentalnem podzemlju obveljal za enega najbolj močnih in spoštovanih glasov. Looker je bil dolga leta osrednji član legendarne brutalne komorne zasedbe Zs, sodeloval pa je tudi z različnimi umetniki, kot so Dirty Projectors, Glenn Branca, William Parker in S.E.M. Ensemble. Zasedba Extra Life, ki je bila ustanovljena leta 2007, združuje elemente srednjeveških psalmov, metalskega hardcora, temačnega neofolka, abstraktnega modernizma in lush popa. Po dometu gre za kozmično glasbo, za posvečeno alkimistično združitev surove, temne teže zemlje in večne luči božanskega. Zvezdniška zasedba Extra Life vključuje naslednje newyorške eksperimentalce: violinista Caleya Monahona-Warda (Snowblink), basista Anthonyja Gedricha (Stats, Ocrilim), bobnarja Nicholasa Podgurskija (Yukon), in saksofonista/klaviaturista Travisa Laplanteja (Little Women).

 • Prvi full-length album zasedbe Extra Life z naslovom Secular Works je izšel leta 2008 pri založbi Planaria Recordings in si prislužil vsesplošne pohvale kritikov. Na enomesečni turneji po ZDA so nastopali ob Carli Bozulich in zasedbah Abe Vigoda, the Dead Science, Excepter, Thrones in Rain Machine. Prav tako leta 2008 je pri založbi Shatter Your Leaves izšla tudi njihova skupna vinilka z Natom Baldwinom, temu pa je sledila še ena turneja po ZDA.

 • Leta 2009 je založba LOAF Recordings v Evropi izdala Secular Works, Extra Life pa so se odpravili na enomesečno evropsko turnejo, med katero so nastopili tudi na festivalih Primavera Sound (Barcelona), Villette Sonique (Francija), Kilbi (Švica) in Moers (Nemčija) ter nastopali z zasedbami Sonic Youth, Sunn 0))), My Bloody Valentine in Deerhunter.

 • Marca 2010 bo založba LOAF Recordings po vsem svetu izdala drugi album zasedbe Extra Life, Made Flesh. Ta bo hkrati bolj dostopen in ostrejši od njihovih prejšnjih projektov, saj obsega vse od krhkih akustičnih balad do industrijskih simfoničnih izbruhov. S tem dramatičnim razponom pa dobimo podlago za epsko-lirsko meditacijo o moškosti, moči, eroticizmu, telesu, smrti in mistiki. Album Made Flesh, ki ga je produciral guru art metala Colin Marston (Krallice, Behold the Arctopus) v sodelovanju s članom zasedbe Extra Life Caleyem Monahonom-Wardom, s svojim zvokom še poglablja značilno robustnost zasedbe, hkrati pa se poskusi z bolj psihedelično studijsko obdelavo, elektronskimi teksturami in sinti.

 • “Head Shrinker”, prvi singel z albuma, bosta spremljala glasbeni videospot, ki je delo ekipe Peking team (Glass Ghost, Here We Go Magic), in remix Tyondaija Braxtona (Battles) za Sockets Records. Izid albuma bodo spremljali še drugi eklektični dogodki, kot je cover R Kellyja na skupni 7-inčni plošči z Larkinom Grimmom, ki bo izšel pri Planaria Recordings, skupna 7-inčna plošča vzajemnih coverjev z zasedbo Parenthetical Girls in remix izpod prstov industrijske legende JG Thirlwella (Foetus). Extra Life bodo marca na turneji po ZDA, maja pa po Evropi.

 • Vsak posnetek mojstrsko združuje elegantno tehniko in skoraj otipljivo, vročično fizično energijo v nepozabno, večplastno celo vznemirljivo izkušnjo, s čimer dobimo spektakularno, neustavljivo celoto. Mislim, da jim je spet uspelo. (Organ Magazine)


 • Man ZERO

 • Redke so skupine kot Man Zero. So glasbeni eksperimentalci. Razvijajo instrumentalno glasbo. Motivi so izdelani, niso kompleksni in jih je mnogo. Skladbe so razpotegnjene in motivi se podrejajo mnogim repeticijam. V teh motivskih repeticijah izkorišča skupina prostor, da ponudi mnogokrat nalaganje več zvočnih kolažev, torej trik s katerim razgiba dinamično valovanje samih skladb albuma. Ste že dobili približno sliko? Lahko rečemo progresivno, a glede na to, da je ta izraz mnogokrat »zlorabljen«, bi nemara izraz post rock še najbolje zaobjel poanto glasbenega značaja in duha skupine Man Zero. 

 • Man Zero že s prvencem »Telemark« dokazujejo, da gre za silno duhovito, inteligentno skupino, s prirojenim občutkom za dojemanje glasbene večplastnosti, neomejevanje, željo po eksperimentiranju in raziskovanju novih glasbenih dimenzij. Vse to postavlja na rock obzorje skupino Man Zero na posebno, povsem jasno prepoznavno, mesto in ji daje vse prave iztočnice za nadaljnjo kakovostno nadgradnjo in sam razvoj.

 • Glasba je nastavljena tako, da si ni težko predstavljati v bodoče dodajanja raznih zvočnih zank programiranja, dodatnih tolkal, celo orkestralnih (godalnih, pihalnih) aranžmajev. Torej razvoj te skupine je v prihodnje mogoč v več smeri. So progresivni - torej napredni, v vseh pogledih in predstavljajo v tem oziru za območje od Alp do Ohridskega jezera, gotovo avantgardno ime, ki bo v prihodnosti lahko s svojimi izdelki še kako navduševala in presenečala.
Zemljevid
 • Kino Šiška

  Trg prekomorskih brigad 3
  1000 Ljubljana

  Trg%20prekomorskih%20brigad%2C%20Ljubljana%201000%2C%20Slovenia