Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Novi komadi, nova plata, nov bend – in nov koncert! V Šiško se vrača Edo Maajka, starešina regionalne rap scene in ostrojezični zabavljač, ki v prepoznavnem slogu že četrt stoletja priča o trdih resničnostih življenja na Balkanu, a mu še kar ne zmanjka besed. Na tokratnem nastopu ga bodo v živo spremljali glasbeniki svetovnega kalibra, repertoar pa bo začinjen tudi s skladbami s prihajajoče nove plošče.

Edo Maajka že od začetka solo kariere na prelomu tisočletja piše eno najuspešnejših glasbenih zgodb na Balkanu, ne le v svoji rodni Bosni. Z neprizanesljivimi rimami in glasbenimi podlagami, ki segajo od lahkotnih funk pozibavanj do polnobasnih bangerjev, je prepričal tako radijske urednike kot klene hiphoperje. Tudi v Ljubljani vedno doživi topel sprejem, pa naj nastopa v Šiškini veliki dvorani ali na prostem v središču prestolnice.

Za letos Edo Maajka napoveduje že šesti studijski album, nekaj še neslišanih skladb z njega pa bo poleg ponarodelih klasik, kot sta ‘No Sikiriki’ in ‘Prikaze’, konec aprila predstavil tudi pri nas. Na odru Katedrale se mu bo pridružila skrbno izbrana zasedba virtuoznih glasbenikov v postavi Mario Rašić, eden najboljših hrvaških basistov; Yogi Lonich, priznani kitarist, ki je med drugim igral tudi s Chrisem Cornellom, Mitchom Mitchellom in Billyjem Coxem; Toni Starešinić, vodilni član zasedb Chui in Mangroove; ter Mirsad Dalipi, eden najboljših bobnarjev v regiji. Funkovsko gruvanje, udrihajoči ritmi in rimoklepaško mojstrstvo – žurka zagotovljena!


 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana

 

Zemljevid
  • Kino Šiška

    Trg prekomorskih brigad 3
    1000 Ljubljana

    Trg%20prekomorskih%20brigad%203%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia