Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Eden najbolj cenjenih rock avtorjev v regiji, Darko Rundek, vodja izjemno vplivnega jugoslovanskega benda Haustor, se v Šiško vrača ob 20. obletnici svojega prelomnega solo prvenca Apokalipso. Na omejenem številu ekskluzivnih nastopov ga spremlja sedmerica izbranih glasbenikov, plošča pa se na odru razbohoti v edinstvenem avdiovizualnem dogodku Apocalypso Now, ki predstavi vso intimnost, lepoto in razkošje Rundekovega ustvarjanja.

Priljubljeni zagrebški glasbenik Darko Rundek je kariero začel v jugoslovanskem novovalovskem bendu Haustor, ki še danes velja za eno najpomembnejših zasedb na tem območju. Po njenem razpadu je Rundek leta 1997 izdal samostojni prvenec Apokalipso, na katerem se je z ironijo in poezijo lotil postsocialističnega obdobja. Album je obveljal za glasbeni dogodek leta na Hrvaškem in prejel kar pet “hrvaških grammyjev”, porinov. Tudi s poznejšimi solo izdajami je Rundek utrdil svoj status kot eden najpomembnejših balkanskih avtorjev, nazadnje leta 2015, ko je s svojim Cargo Triom izdal zopet s porinom nagrajeni album Mostovi, po mnenju kritikov najboljšo hrvaško ploščo desetletja.

Dvajseto obletnico plošče Apokalipso letos obeležuje posebna dvojna izdaja s še nikoli objavljenimi posnetki Haustorja, na odru pa produkcijsko zaokrožen glasbeno-scenski projekt Apocalypso Now. Pri tem se je Rundek obdal s sedmimi izvrstnimi glasbeniki, med drugim tudi člani zasedb TBF, Chui in seveda Cargo Trio, nastop pa podkrepil z izvirnimi projekcijami ter svetlobnimi učinki. Enega od ekskluzivnih regionalnih nastopov bo oktobra deležna tudi Šiška, zato ne zamudite priložnosti v živo preveriti, zakaj je Rundekova glasba pustila pečat na več generacijah, od najstnikov do tistih, ki so za sabo pustili že več kot pol stoletja.

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana

Zemljevid
  • Kino Šiška

    Trg prekomorskih brigad 3
    1000 Ljubljana

    Trg%20prekomorskih%20brigad%203%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia