Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Najbolj gledana komična uspešnica na Hrvaškem z rekordno gledanostjo


ČRNOGOREC V POSTELJIDolžina predstave: 120 minut

Avtor: Pedja Šuškavčević

Igrata: Pedja Šuškavčević in Ana Šimundža SelskiSmeh je najboljše zdravilo na svetu, saj upravlja s čustvi in lajša stres.

Dve uri vrhunske zabave vam zagotavlja gledališka predstava, najbolj gledana črnogorska komedija vseh časov - Črnogorec v postelji.


Eden od dveh likov na odru je njen avtor Peđa Šuškavčević, ki je v Črni Gori in tudi širše pravi sinonim za komedijo. Ta komedija se od običajne loči po tem, da ima odličen tekst, vrhunske igralske stvaritve in dobro scenografijo.

To predstavo igrajo že več kot deset let, lani pa je prekoračila hvalevredno številko 100 tisoč gledalcev. Tej cifri je potrebno dodati še vsaj 5000 obiskovalcev desetih razprodanih predstav v Splitu, 1200 gledalcev dveh razprodanih predstav v Slavonskem Brodu, 1000 obiskovalcev v Šibeniku ... Dejstvo je, da ta komedija doživi vsaj nekaj ponovitev v vsakem mestu, kjer se pojavi, saj zanjo povsod velja izredno zanimanje.

Gre za komedijo, ki se ukvarja z črnogorskim načinom življenja in običaji, saj opisuje življenje običajnega črnogorskega zakonskega para. Osvojila je občinstvo v vseh mestih, kjer je gostovala na Hrvaškem, kar je presenetilo tudi avtorja Šuškavčevića.

"Mislil sem, da je samo splitsko občinstvo nenasitno, saj smo tam odigrali osem predstav, dvorane pa so bile ves čas razprodane. Ko smo začeli s turnejo, nisem slutil, da bo odziv povsod tako dober. Ponovitve imamo tudi po drugih mestih. V veliko zadovoljstvo mi je igrati po Hrvaški, saj je hrvaško občinstvo posebno, posebej v Varaždinu, Vinkovcih, Veliki Gorici, kjer so nas ljudje čakali po predstavah in nam čestitali. Večina se je strinjala, da že dolgo časa ni gledala tako dobre komedije. Občinstvo je dejalo, da marsikateri komediji pravijo da je skrajno smešna, potem pa se v celi predstavi nasmeji samo nekajkrat. To je zares smešna komedija, pri kateri se občinstvo kar ne neha smejati. To mi je zelo všeč, saj igram s srcem in dajem vse od sebe. Občinstvo pa to prepozna in zna ceniti. Dokaz za to so polne dvorane v vseh mestih, kjer gostujemo. Vse delamo za občinstvo, ki mora biti vedno zadovoljno. Komedije ni lahko igrati, temveč zelo težko, saj morajo ljudje iz dvorane iti zadovoljni in od predstave dobiti tisto, kar pričakujejo. Pri nas se dogaja, da ljudje odhajajo s predstav s solzami smeha, sicer pa vedno pravim, da lahko igro malce podaljšam, nikoli skrajšam in to morajo v zakup vzeti tudi organizatorji," je povedal avtor in igralec predstave.

 

 

Odgovorni organizator prireditve

PORTAL KOMUNIKACIJE J D.O.O.

Ulica Borovina 12

10000 Zagreb