Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Big Band RTV Slovenija in Boštjan Gombač, najboljši slovenski multiinštrumentalist, so za vas pripravili magičen glasbeni večer, začinjen s humorjem. Program, ki ga boste poslušali, je avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača. Za priredbe pa je poleg Krajnčana poskrbel tudi Aleš Avbelj.

Vsestranski glasbenik in multiinštrumentalistom Boštjanom Gombačem je znan po tem, da kar dobi v roke spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabi čudežne zvoke. Je tudi skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Sam pravi, da mu je pri njegovem ustvarjanju zvok navdih in vodilo. Bolj nenavaden kot je, večji izziv, možnost izražanja ter veselje do dela mu nudi. Njegovo delo preteklih petnajstih let zajema vse, od etna do resne glasbe. Je avtor glasbe za 50 gledaliških predstav in 40 dokumentarnih filmov. Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. 

S skupino Terra Folk je požel mnogo glasbenih nagrad in priznanj. Sodeluje s skupinami Katalena, Bast, Bachology Quartet, Los Hermanos Muy Simpaticos. Nastopil je že s kopico znanih imen slovenske popularne in resne glasbe in z mnogimi tujimi glasbeniki.

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Zavod za turizem in kulturo Kranj

Glavni trg 2

4000 Kranj