Razpoložljivi datumi

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Kje
CvetličarnaKranjčeva 201000 Ljubljana, Slovenija
Podrobnosti dogodka

V Slovenijo zopet prihajajo mogočni Amon Amarth.

Letošnjo jesen se bo pet bradatih mož, ki slišijo na ime Amon Amarth, vkrcalo na vikingško ladjo, s katero bodo prepluli Evropo in nam predstavili njihovo novo ploščo Surtur rising. Vikingški prvaki melodičnega death metala, ki ostajajo nepremagljivi že skoraj dve desetletji, bodo v pristan ljubljanske Cvetličarne pripluli 15. novembra. Neustrašne vikinge na dolgi poti spremljajo kalifornijski As I Lay Dying, seveda pod poveljstvom kapetana Tima Lambesisa, ter dragulj grške metal scene Septic Flesh.
Skupino Amon Amarth že dolga leta sestavlja nespremenjena in legendarna zasedba ali kot jim nekateri pravijo, zadnji vikingi na zemlji:

•    Johan Hegg-  vokal
•    Johan Söderberg- kitara
•    Olavi Mikkonen-  kitara
•    Ted Lundström-  bas kitara
•    Fredrik Andersson-  bobni


25. marca 2011 so na založbi Metal blade izdali 8. studijski album, z naslovom Surtur rising  in 27. junija izdali še glasbeni spot za pesem Destroyer of the universe.
Njihovi nastopi veljajo za enkratno doživetje, živi spektakel, tako glasbeno kot vizualno, saj z nordijsko obarvanimi kulisami pričarajo obdobje vikingov in nordijskih bogov, ki pa postaja z vsako turnejo večji, boljši in edinstven.
Kot posebna gosta na turneji, bosta nastopili tudi dve svetovno znani ekstremni metal skupini. Grška black metal skupina Septic Flesh, ki je aprila 2011 izdala album z naslovom The Great Mass, in ena od začetnikov ameriškega metalcore-a, skupina As i lay dying.
Vse tri skupine so slovenijo že obiskale, vendar bodo tokrat na istem odru, vsaka najboljša v svojem žanru, popeljale metal glasbo na novo raven.

http://www.amonamarth.com/

http://www.asilaydying.com/


http://www.septicflesh.com/

http://www.metalblade.com/

http://www.season-of-mist.com/

 

Zemljevid
  • Cvetličarna

    Kranjčeva 20
    1000 Ljubljana

    Kranj%C4%8Deva%20ulica%2020%2C%201000%20Ljubljana%2C%20Slovenia