Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

1 misel, 42 čustev

Vsi bi želeli biti srečni, vendar pri tem pogosto pozabljamo, da smo za zadovoljstvo v življenju odgovorni sami. Psiholog dr. Aleksander Zadel, ki je svoje znanje in ideje pridobil skozi dolgoletne delovne izkušnje v različnih poslovnih in osebnih okoljih, bo predaval o evolucijskem pomenu čustev. Zakaj so potrebna in zakaj sploh so, izpostavil bo (ne)moč v odnosu do lastnih čustev ter razumevanju čustev drugih, ko imamo že z razumevanjem svojih težave.

Pomagati posamezniku v stiski je človeško in plemenito dejanje. Z veseljem bomo s celotnim izkupičkom prodanih kart pomagali izolskim otrokom, ki svojo socialno stisko rešujejo v okviru projekta Botrstvo!  Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na potovanju skozi čustva in odnose, ki so nam skupni. 

(Vstopnina: 12,5 EUR).

 

S pomočjo projekta Botrstvo bomo vsa zbrana sredstva namenili točno določenim izolskim otrokom s točno določenimi socialnimi stiskami. Izvedba pomoči bo v celoti pod okriljem projekta Botrstvo. Predstavljamo vam zgodbe posameznih otrok, potrebnih naše pomoči!  Imena so zaradi varstva zasebnosti otrok izmišljena.

MAJA
Maja živi skupaj z mamo v najemniškem stanovanju. Mama ima zdravstvene težave, je brezposelna in jo v prihodnosti čaka operacija. Mama deklici ne more nuditi dodatnih vzgojnih spodbud, ki bi jih potrebovala. Ne more ji nuditi dodatnih izobraževalnih in športnih dejavnosti, ki bi bile koristne za njen razvoj. Maja obiskuje osnovno šolo, kjer ima težave s hiperaktivnostjo in koncentracijo. Všeč so ji živali, še posebej konji. Obožuje ples, a ji mama treningov ne more omogočiti.

KATJA
Katja je del enostarševske družine, ki jo sestavljajo mama in dve šoloobvezni dekleti. Živijo v najemniškem stanovanju, stroški katerega predstavljajo veliko finančno obremenitev. Mama je brez zaposlitve, zato so edini dohodki družine socialni prejemki, ki pa ne zadoščajo za kritje vseh stroškov družine. Starša sta razvezana, oče pa sodno določene preživnine ne nakazuje. Skrbna in ljubeča mama se trudi, da deklici ne bi občutili pomanjkanja, a jima žal ne zmore nuditi dovolj aktivnosti in spodbud, ki jih v teh letih potrebujeta in želita. Katja je pridna učenka osnovne šole, ki ji učenje ne predstavlja težav. V prostem času najraje pleše in poje. Zaradi zdravstvenih težav je prestala operacijo na pljučih, zaradi česar mora večkrat na kontrole in preglede v večji kraj, več kilometrov oddaljen od kraja bivanja.

ŠPELA
Špela se je zaradi ločitve staršev, skupaj z mamo in bratcem preselila k starim staršem. Bivajo v podnajemniškem stanovanju, stroški katerega predstavljajo velik del družinskega dohodka. Mama je trenutno brezposelna, a aktivna iskalka zaposlitve. Stara starša se bosta kmalu preselila drugam, zato bodo vsi bivanjski in življenjski stroški družine postali mamino breme. Edini dohodki so socialni prejemki, kar pa ne zadostuje za plačilo vseh stroškov. Mama otrokoma komaj omogoča minimalne in osnovne dobrine, za dodatne želje in potrebe pa žal ni denarja. Špela obiskuje prvi razred osnovne šole. Je vesela, igriva in ustvarjalna deklica. V okviru šole se udeležuje tudi športnih dejavnosti pri katerih zelo uživa.

DANIJEL
Danijel je otrok s posebnimi potrebami, saj ima zmerno motnjo v duševnem razvoju. Že od majhnega je nameščen v rejniški družini, na katero je zelo navezan in se k njej vrača enkrat mesečno čez vikend. Stikov z biološko mamo nima, oče je pokojni. Pred tremi leti je bil usmerjen v poseben program vzgoje in izobraževanja v centru za usposabljanje, delo in varstvo. Danijel je na svojo rejnico zelo navezan saj mu predstavlja edino vez z družino, ker je od njeno družino nameščen že od majhnega. Deček potrebuje veliko spodbud in možnosti za razvoj potencialov, s čimer pa so povezani dodatni stroški, ki jih rejnica ne zmore plačevati.

MATEJ
Fant živi v tričlanski družini v najemniškem stanovanju. Družina se je ločila od nasilnega očeta, ki je zaradi nasilja prestajal zaporno kazen, sedaj pa se ne vključuje v finančno in vzgojno skrb otrok. Preživljajo se s socialnimi prejemki in občasnimi prihodki priložnostnih del mame, kar pa ne zadostuje za dostojno življenje. Matej je priden učenec osmega razreda osnovne šole, ki v prostem času trenira rokomet. Rad tudi riše in ustvarja ter se uči tujih jezikov.

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Center za kulturo, šport in prireditve Izola

Kraška ulica 1

6310 Izola - Isola

Oglas, promocija, partnerji