Nalaganje...

PETER BENCE vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

location

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za PETER BENCE. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka


V SLOVENIJO PRVIČ PRIHAJA MADŽARSKI KLASIČNO IZOBRAŽENI VIRTUOZNI PIANIST, SKLADATELJ IN PRODUCENT PETER BENCE

PREKO 200 MILIJONOV OGLEDOV NA SPLETNIH SOCIALNIH OMREŽJIH, RAZPRODANI KONCERTI PO VSEM SVETU: V LETU 2017 JE ŽE NASTOPIL V VEČ KOT 20-IH DRŽAVAH NA ŠTIRIH CELINAH!

OD KLASIČNE DO FILMSKE GLASBE, OD ROCKA DO POPA, OD BACHA DO MICHAELA JACKSONA IN SKUPINE QUEEN: NJEGOVE PRIREDBE, EKSPRESIVNA INTERPRETACIJA IN IZVRSTNA KLAVIRSKA TEHNIKA NAVDIHUJE MLAJŠE IN STAREJŠE GENERACIJE GLASBENIKOV Z VSEGA SVETA

ČUDEŽNI DEČEK SE JE PRELEVIL V SVETOVNO PRIZNANEGA PERFORMERJA: ŠE KOT OSNOVNOŠOLEC JE BIL SPREJET NA AKADEMIJI FRANZ LISZT V DEBRECENU, KLAVIR IN KOMPOZICIJO JE DOŠTUDIRAL NA VISOKI ŠOLI BERKLEE V BOSTONU V ZDA

PETER BENCE

Sobota, 3. februarja 2018 ob 20.00

LJUBLJANA – CANKARJEV DOM, Gallusova dvorana

Mednarodno priznani madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence bo 3. februarja 2018 nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. To bo njegov prvi koncert v Sloveniji nasploh. Peter Bence je prava internetna senzacija zadnjih let, saj je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie, na Youtube in Facebook kanalih zbral že več kot 200 milijonov ogledov. Njegova ekspresivna interpretacija, strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko, navdihuje mlajše in starejše generacije glasbenikov in ljubiteljev glasbe z vsega sveta. Tako njegove nastope spremlja več desettisoč ljudi. Samo v letošnjem letu je nastopal na štirih celinah v več kot 20-ih državah.

Peter je začel igrati klavir že dve leti star, ko je »tako na uho«, na pianinu njegovih starih staršev, igral melodije svojih najljubših risank. Kot sila nadarjen otrok se je že pri 5-ih letih začel izobraževati na glasbeni šoli v svojem rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kaj kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu.

Svojo prvo skladbo, v njej je bilo slišali močan vpliv Mozarta in Chopina,  je napisal ko je bil star 7 let, pri 11 tih pa je že posnel svoj prvi solo album. V svojih najstniških letih se je začel zanimati za filmsko glasbo. Med poslušanjem opusa skladb Johna Williamsa, priznanega skladatelja filmske glasbe, se mu je odprl povsem nov glasbeni pogled svet in ga navdihnil za raziskovanje svojega glasbenega jaza.

Svoje klavirsko govorico je po študiju na Madžarskem začel izpopolnjevati na Akademiji Berklee v Bostonu, v Združenih državah Amerike, kjer je svojo virtuoznost in izvirnost prikazal v mnogih glasbenih žanrih, še posebej filmskih, je bilo pa nedvomno slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

Januarja 2012 se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Dosežek, kot ga še ni bilo. V letu 2015 pa se je ob njegovi različici Jacksonove skladbe »Bad« na YouTube kanalu samo v nekaj dneh nabralo 10 milijonov ogledov in tako je le-ta postala spletni video hit. Dandanes je ogledov vseh Petrovih videoposnetkov (YouTube + Facebook) že več kot 200 milijonov.

Petrovi koncerti so paša tako za oči in kot za ušesa. V to se se prepričali vsi tistih, ki so v zadnjem letu, obiskali koncerte v več kot 20tih državah na 4ih celinah. Tudi tisti, ki so ogledali njegove nastope, ki jih je odigral za nekatere novičarske in druge spletne portale ter radijske postaje (BBC, the Ellen DeGeneres Show’s website, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, Iheart Radio or Billboard). Njegov prvi debitantski album, na katerem bodo predstavljeni nekatere njegove najboljše priredbe in solo klavirske skladbe, namerava izdati ob koncu letošnjega leta.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper

 


Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.