Nalaganje...

vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

location

1 ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno
  1. Odlicno

    Avtor: Irena ; Lokacija prireditve: Avditorij Portorož ; Datum prireditve: 01.09.2017

    Predstava katere ne pozabiš, osupne te z neverjetno energijo, čudovito glasbo, prečudoviti mi izvajalci, veličastnim orkestrom, vsekakor priporočam ogled prav vsem

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Muzikal Moje pesmi, moje sanje, bolj znan po istoimenskem filmu, je eden najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov. Po izjemnem uspehu na Broadwayu, kjer je doživel kar 1443 ponovitev so ga preselili tudi na West End. Tam po 2385 ponovitvah še danes drži rekord najdlje predvajanega ameriškega muzikala v Londonu. Od prve uprizoritve leta 1959 je bil prikazan že v 17 500 različnih produkcijah širom sveta, letno pa si ga ogleda več kot 600 000 ljudi.

 

Z nesmrtno glasbo izpod peresa Richarda Rodgersa in  resnično zgodbo družine von Trapp, ki jo je v scenarij oblikoval Oscar Hammerstein II, muzikal Moje pesmi, moje sanje nagovarja najgloblja čustva ljubezni do glasbe, družine in domovine. Sedem otrok, ki po smrti svoje mame ne sprejmejo nobene varuške, njihov oče, zaveden avstrijec stotnik von Trapp obravnava kot mornarje na svoji bojni ladji, ki ji je poveljeval v 1. svetovni vojni. Tik preden se iz obupa poroči z dunajsko baronico Elso Schraeder v njihova življenja vstopi nova varuška, postulantka Maria, ki v hišo vrne glasbo in veselje.

Odnos med stotnikom in Mario se razvije v romantično ljubezen, ki ju popelje do oltarja. Časa za družinsko srečo pa ni! Zaradi priključitve Avstrije nacistični Nemčiji, je družina primorana zapustiti svojo domovino… 

Muzikal z znamenitimi napevi, kot so Climb every mountain, Edelweiss, DO, RE MI, My favourite things in druge, bo v slovenskem prevodu Nejca Lisjaka ob spremljavi simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Simona Dvoršaka izvedlo preko 50 pevcev in igralcev, med njimi tudi: Eva Černe, Boštjan Romih, Irena Yebuah Tiran, Matjaž Stopinšek, Katja Konvalinka, Klemen Torkar, Simona Plut, Tjaša Hrovat ter mnogi drugi. 

 

Glasba: Richard Rodgers
Besedila: Oscar Hammerstein II
Scenarij: Howard Linsday in Russel Crouse
Po knjigi "Hvalnica družine Trapp" Marie Auguste Trapp
Predstava je pripravljena v posebnem sodelovanju z R&H Theatricals Europe.


Produkcija: NAGP d.o.o.
Producent: Nejc Avbelj
 

Odgovorni organizator prireditve
NAGP Produkcija d.o.o.
Kališnikov trg 9
1000 Ljubljana


Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Prijavite se na e-novičke in bodite obveščeni o novih predstavah, obisku vašega kraja in novostih vezanih na muzikal Moje pesmi, moje sanje.