Nalaganje...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za IZŠTEKANIH 10. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

 

IZŠTEKANIH 10: SIDDHARTA Z GOSTI

SIDDHARTA in gostje:
HAMO
JARDIER
KOALA VOICE
BUDA (Elvis Jackson)
MATTER
PATETICO
NECA FALK
MRFY
MURAT
GIANNI POPOSKI (Noctiferia)
BOJAN CVETREŽNIK

 

Na koncertu IZŠTEKANIH 10 6. decebra 2017 v Kinu Šiška bodo deset Siddhartinih skladb na svoj način izvedli gostje. Osnovno vodilo pri njihovi izbiri je bilo: "Ne bomo se ponavljali, povabili bomo goste, s katerimi še nismo sodelovali. Seveda nam mora biti njihovo delo blizu in zanimivo. Zastopane naj bodo različne generacije in različne zvrsti. Prevladujejo naj mlajši izvajalci. Predvsem pa mora biti vse skupaj precejšnja neznanka. Gostje morajo doprinesti veliko svojega, bolj ko je njihov glasbeni izraz oddaljen od našega, bolje bo, njihova izvedba naj bo presenečenje za vse. Tudi mi smo na trnih, kako bo vse skupaj zvenelo."

 

Na seznamu so se tako znašli blues-rocker v vrhunski formi HAMO, prodorne mlade rockovske zasedbe KOALA VOICE, MRFY in JARDIER, prvaki novodobnega trapa MATTER, beatboxer MURAT, neuničljiva NECA FALK, energični pevec skupine Elvis Jackson BUDA, karizmatični godalec BOJAN CVETREŽNIK, pevec metalcev Noctiferia GIANNI POPOSKI in štajerski posebneži PATETICO.


10 let po odmevnem drugem nastopu v oddaji Izštekani na Valu 202, ki je izšel tudi na albumu "Izštekani" (2007), se bo SIDDHARTA znova izštekala. Na tradicionalnem decembrskem dogodku IZŠTEKANIH 10 v Kinu Šiška bo 10 skladb izvedlo 10 gostov, s katerimi Siddharta doslej še ni sodelovala. 10 pesmi pa bo tako ali drugače izštekano izvedla Siddharta sama. Velika večina repertoarja bo iz obdobja zadnjih 10 let. Nekateri gostje bodo skladbe izvedli sami, drugi skupaj s člani Siddharte, vsak pa bo interpretaciji dodal svoj prepoznavni pečat. Ne zamudite tretjega Siddhartinega izštekavanja, ki bo potekalo pred občinstvom v velikem slogu - in obenem na intimen, okleščen, pritajen, drugačen, zelo izštekan način.

 

www.siddharta.net

www.facebook.com/Siddhartaofficial

www.siddharta.net/music-izstekani.html

www.val202.si/izstekani
www.facebook.com/izstekani

 

IZŠTEKANIH 10: SIDDHARTA Z GOSTI bo že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.