Nalaganje...

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Bodite obveščeni o začetku predprodaje

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.


Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za BRILJANTINA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka


BODITE PRVI OBVEŠČENI O ZAČETKU PRODAJE VSTOPNIC IN SI ZAGOTOVITE NAJBOLJŠI POGLED NA ODER!

BRILJANTINA

Muzikal Briljantina (Grease) sta leta 1970 napisala Jim Jacobs in Warren Casey. Premierno je bil uprizorjen leta 1971 v nočnem klubu Kingston Mines v Chicagu. Kasneje je doživel velik uspeh na Broadwaju in številnih odrih širom sveta. Danes velja Briljantina (Grease) za enega neuspešnejših muzikalov vseh časov.

Zgodbo muzikala sta avtorja postavila v leto 1959, dobo rokenrola, v namišljeno šolo Rydell, na začetek šolskega leta. Osrednja lika sta neotesan in predrzen fant Danny in pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Zgodba govori o večnih težavah mladih, kot so ljubezen, odraščanje, zapleteni medosebni odnosi ter želja po sreči in uspehu. Pomemben del življenja mladih tistega časa sta predstavljala tudi ples in rock glasba.

K uspehu muzikala je pomembno prispeval istoimenski film iz leta 1978 v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta (Danny) in Olivia Newton John (Sandy). Film je postal velika uspešnica. Gramofonske plošče z glasbo iz filma so se prodajale v milijonskih nakladah, pesmi pa so postale velike uspešnice. Film z naslovom Briljantina je bil tudi v Sloveniji med najbolj gledanimi filmi tistega časa.

Muzikal Briljantina, avtorjev Jima Jacobsa in Warrena Caseyja, prihaja na slovenske odre preveden v slovenščino. Za odličen prevod pesmi je poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je na duhovit način poslovenil Boštjan Gorenc – Pižama. Producent muzikala Jurij Franko je sestavil odlično kreativno ekipo na čelu z režiserjem Jugom Radivojevićem ter odličnimi mladimi igralci, plesalci, pevci in glasbeniki.

Briljantina je muzikal v dveh dejanjih s petnajst minutnim premorom med dejanjema.