Nalaganje...

BRILJANTINA vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

location

date

Ni ocen obiskovalcev

Oddajte svojo oceno

Trenutno še ni ocen za BRILJANTINA. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.


Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka


BRILJANTINA (GREASE)

Leta 1970 sta Jim Jacobs in Warren Casey napisala muzikal o življenju najstnikov, kot sta jih videvala v njuni šoli. Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni nočnega kluba Kingston Mines v Chicagu. Leto kasneje je bila Briljantina prvič uprizorjena tudi na Broadwayu.

Briljantina se dogaja v začetku šolskega leta, konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny in pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.

K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta kot Danny in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John v vlogi Sandy. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Briljantino pripravlja kreativna ekipa: Producent: Jurij Franko, Režija: Jug Radivojević, Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj, Prevod besedila in dialogov: Boštjan Gorenc – Pižama, Glasbeno vodstvo: Patrik Greblo, Strokovno svetovanje: Simona Vodopivec Franko, Koreografija: Milica Cerović, Scenografija: Aleksandar Denić, Kostumografija: Tatjana Radišić, Pomočnik koreografije: Matevž Česen in Zborovodja: Tomaž Pirnat.

Vlogo Sandy bosta igrali Saša Lešnjek in Maša Medved, vlogo Dannyja pa Luka Markus Štajer. Ostale igralske vloge si bodo razdelili Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic in Nika Mlekuž. V igralski zasedbi bodo poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

V plesno-pevskem zboru se bo izmenjevalo več kot 30 plesalcev in pevcev.

V predstavi bo nastopilo sedem vrhunskih  glasbenikov pod vodstvom maestra Patrika Grebla.

 

Nobenega dvoma ni, da bo muzikal Briljantina osvojil srca slovenskih ljubiteljev tega žanra.

Briljantina je muzikal v dveh dejanjih s petnajstminutnim premorom med dejanjema.

www.briljantina-muzikal.si

 

 


Novičke

Bodite obveščeni o prihajajočih dogodkih

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.