Loading...

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

Write Fan Report

There are no Fan Reports yet written for ŠODR TEATER. Be the first to write a review and share your experience with others.


Artist description

Danes je ŠODR TEATER urban, skoraj garažni teater. Nastanjen v Šentvidu. 20 minut iz Centra.

Na odru premierno uprizorimo najmanj en projekt na sezono, novim idejam pa ni videti konca. Ustvarjamo kvalitetno. Iz radovednosti, upora in mladostne inercije. In ker znamo veliko povedati - tistemu, ki hoče slišati. Borba proti neumnosti, nesramnosti in čemernosti se nam ne zdi boj z mlini na veter. Komerciala, za razliko od drugih zadev, ni za nas. Predstave ustvarjamo s profesionalnimi režiserji, a vedno skozi druženje, kritično premlevanje, brainstormanje in improvizacije. Z neustavljivo medsebojno kemijo.

Za nas je gledališče vesolje, v katerem sodobni človek išče vrednote, odgovore in dober žur. Kdor v njem ustvarja, je glasen, pa čeprav šepeta. Šepetamo pa bolj malo! V svojih projektih se naglas, včasih kar malo zahrbtno, sprašujemo: je reality show dobra izbira za preživljanje prostega časa? Kako močno so študentje na Aškerčevi kričali enainsedemdesetega? Alternativa ali mainstream? Metelkova ali Top? Che ali papež? Dedek Mraz ali Božiček? Elka ali Zmago? Sploh obstaja pravilni odgovor? Važno ga je argumentirati.

Mi to počnemo na odru – na svoj način.