Loading...

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

Write Fan Report

There are no Fan Reports yet written for Jan Plestenjak. Be the first to write a review and share your experience with others.


Artist description

Jan Plestenjak, slovenski pevec zabavne glasbe in kitarist; * 27. marec 1973, Ljubljana.
Jan Plestenjak se je rodil v Ljubljani, otroštvo pa preživel v Škofji Loki. Njegova mati Dora Plestenjak je slovenska slikarka, oče Miroslav Miljković - bolj znan pod vzdevkom Mačak je že pokojen. Njegov starejši polbrat je slovenski slikar Domen Slana, ki ima sicer drugega očeta, le priimek je obdržal od matere. Od poletja 2006 ima s svojim sodelavcem in poslovnim prijateljem Boštjanom Menartom v Portorožu svoj lokal Playa. Poleg Portoroške Playe pa sta 17.1.2008 odprla v spodnji etaži Ljubljanskega Emporiuma še svoj drugi lokal z istim imenom kot v Portorožu. Že v otroštvu je začel igrati kitaro. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval v Škofji Loki, kasneje pa je študiral kitaro na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Med srednjo šolo je nastopal v jazzovski skupini Interaction jazz group ter sodeloval s skupino Quatebriga in z Big Bandom RTV Slovenija. Pri osemnajstih letih je bil sprejet na Bostonsko glasbeno šolo Berklee College of Music, kjer se je izobraževal eno leto. Študij je nadaljeval na celovškem konzervatoriju. Jan trenutno živi na Primorskem, v Strunjanu.
Leta 2005 je izšla njegova biografija z naslovom Smeh in solze, ki jo je napisal novinar Jaka Lucu.
Leta 2009 je izšel njegov novi album z naslovom Klasika kjer je priredil svoje stare uspešnice in nove pesmi z simfoniki.
Leta 2011 je prejel viktorja za najbolj popularnega glasbenega izvajalca.

Vir: Wikipedia